Radionica Trados Studio 2021 – prevođenje s pomoću prijevodne memorije* | IN44

Predavači:
Dejan Hribar mag., SDL Trados Studio Certified Trainer

19. 3. 2021.
online (Zoom)

Kako nam je bilo na seminaru

Još jedna u nizu naših online radionica održana je 19. ožujka. Kao i obično kad je Trados u pitanju bavili smo se projektima, paketima, prijevodnim memorijama, terminološkim bazama, segmentima, prijevodnim jedinicama, tagovima i ostalim mogućnostima. Od Tradosa ništa bez vježbe, tako da je naš stalni predavač Dejan Hribar imao pune ruke posla – ovakvu radionicu izazovno je održavati i uživo, a kamoli online gdje vrebaju kojekakve neplanirane upadice kao pucanje veze, zamrzavanje slike, kašnjenje zvuka i slično. Unatoč svemu, uspjeli smo se izboriti i s tehnologijom i sa zadacima, a želimo pohvaliti i sve naše polaznike koji su se neizmjerno trudili uhvatiti ukoštac s gradivom. Učenje Tradosa dosta je složeno, često i zamorno jer puno mogućnosti znači i kompleksni program, ali drago nam je čuti i vidjeti pozitivne reakcije polaznika i predavača jer onda znamo da smo napravili dobar posao. Vidimo se na nekoj sljedećoj! 🙂

Komentari polaznika

  • Predavač je jako dobro objasnio rad u programu te sve moguće probleme u radu i maksimalno se trudio olakšati razumijevanje samog programa i nama početnicima koji se nismo prije susreli s njim. Interaktivni način rada je uvelike od pomoći jer u stvarnom vremenu, prateći predavača, radimo u programu i lakše se uči, za razliku od suhoparnog slušanja predavanja.
  • Odličan.
  • Dobila sam puno praktičnih savjeta i mislim da je radionica dobro koncentrirana na probleme nekoga tko tek počinje raditi u Tradosu.
  • Odličan dojam, vrstan predavač, međutim možda previše informacija odjednom za početnike.
  • Ukupni dojam je dobar. Nažalost, Trados je vrlo kompleksan program pa vjerujem da se svi sudionici osjećaju malo preplavljeni informacijama, ali utješno je znati da vam se možemo obratiti s mogućim pitanjima.
  • Organizacija i kontakt prije radionice odlični. Gradivo izrazito jasno objašnjeno, uz puno strpljenja i fleksibilnosti od strane predavača. Puno novoga, pa tek moram vidjeti koliko će ostati.
  • Radionica je vrlo informativna. Mada sam se u nekim trenucima osjećala izgubljeno, ljubazna ekipa je to primijetila, ponudila pomoć i riješila problem To je zaista bilo više nego što sam očekivala.