Božićna poruka iz Integre

Integrići Blog

Puno toga čovjek uspije napraviti u samo jednoj godini kad voli ono što radi – prevoditelji to znaju možda i bolje od svih.

U ovoj smo godini održali petnaest seminara, pomogli organizirati jednu tribinu, sklopili dva partnerstva (s Hrvatskim društvom nezavisnih profesionalaca i Zajednicom za prevoditeljstvo pri Hrvatskoj gospodarskoj komori), posjetili jednu prevoditeljsku konferenciju (BP translation conference), preveli i ovjerili pregršt prijevoda, instalirali Tradose, napravili nove internetske stranice, započeli ovaj blog, i otvorili vrata mnogim novim projektima.

I sve to vrijeme mislili smo na vas. Kako radite, što vas muči, kako da budete zadovoljniji sobom i svojim radom, sigurniji u sebe i sretniji. U duhu blagdana, pripremili smo za vas nekoliko poruka i želja:

Volite svoje tijelo – krećite se! Prevoditeljski posao nije naporan samo mentalno, već i fizički, i višesatno sjedenje za računalom naš je veliki neprijatelj. Ma kolika panika bila, ako zapnete u prijevodu uvijek je bolje ustati od računala, protegnuti noge, udahnuti svježeg zraka – često se upravo tada i pojave rješenja, a tijelo će vam biti zahvalno!

Volite svoj um – čitajte, razmjenjujte knjige s prijateljima, pišite, svirajte! Raznolikost navika i vještina pomaže nam da živimo ljepše, a služi i kao mentalna stimulacija za bolje prevođenje! Nema potrebe da stalno budete u grču i razmišljate o onom prijevodu koji vas čeka, uživajte u trenutku i shvatite da sve što radite „za gušt“ dugoročno doprinosi tome da budete bolji prevoditelj.

Volite svoj mir – poklonite si dokolicu! Kuhajte uravnotežene obroke, otiđite u kino, napravite snjegovića, posadite začinsko bilje, napravite odmak od posla – ne možete biti dobar prevoditelj ako ste 12 sati za računalom, krvavih očiju i mučite se sa stručnom terminologijom. Predahnite, odmorite, i vratite se poslu osvježeni!

U novoj godini vam želimo

Hrabrost – da slijedite svoje snove i radite ono što volite

Slobodu – da birate projekte koji vas vesele

Znanje – da se razvijate kao prevoditelj i prenosite svoje znanje drugima

Dobre kolege – da u njima nađete potporu u projektima i prijateljstvo

Zadovoljstvo – da budete zadovoljni svojim radom i projektima

I naravno, zdravlje i pregršt novih knjiga!

Sve najljepše povodom blagdana!

Vaša Integra